Rijschool Keller over ons

Wij zijn Rijschool Keller


Welkom bij over ons van Rijschool Keller!! Lees hier wie wij zijn en hoe wij werken. Geïnteresseerd in de proefles meld je dan nu aan voor de proefles! Wij zijn immers de juiste rijschool naar je autorijbewijs.

  • Rijschool Keller Zaanstad Autorijlessen Zaandam
  • Rijschool Keller Hoorn stadsschouwburg

De instructeur

Over ons | Wie is nou die instructeur dan??

Rijschool Keller Frans Keller Hoorn Rijlessen

Frans Keller

Super leuk dat je op mijn site kijkt!! Ik ben Frans Keller, voordat ik rij instructeur werd heb ik bouwkunde 4 gestudeerd. En van timmerman ben ik uitvoerder geworden, wat ontzettend leuk als leerzaam was!  Er bleef echter altijd een droom bestaan, ik wilde mensen wat gaan leren en veel op de weg zitten. Opeens had ik het (dat ik inmiddels bij de NS werkte) Ik word rij instructeur!! Dus later ben ik in 2015 gecertificeerd als rij instructeur. (procedure B) (auto) In mijn vrije tijd?? Dan ging ik leren, gewoon om nog meer te weten, als dat ik nu al weet!  Ook heb ik heel veel auto en motor gereden een ritje naar Frankrijk was me dan niet te gek.

Kortom ik ben super gemotiveerd om voor je ook na het examen de beste keus te zijn! Zelf vind ik het ook dat de lessen gezellig, relaxt en leerzaam zijn. Zodat ik je dus een zo goed mogelijke leergang kan bieden.

Wil je mij en de rijschool online volgen zoals op Facebook of Instagram druk dan op volgen. Dat vinden wij natuurlijk alleen maar heel erg leuk, om jou daar ook te zien.

De rijschool

Over ons | Wie, wat en hoe is de rijschool? | Rijschool Keller

Rijschool Keller is een zelfstandige onderneming opgericht op 1 juli 2015. We willen ons vooral onderscheiden door efficiënt en transparant te werken. Zodat we kosten zo laag mogelijk houden. En waardoor je weet wat je ten slotte van ons kan verwachten. Zoals de kosten maar ook de vorderingen van jouw rijlessen.

Om het doel samen met de leerling efficiënt maar ook transparant te bereiken geven we alle lessen stap voor stap. Die dan ook weer terug te vinden zijn op de les kaart. Daardoor heb je dan ook als extra voordeel dat je veel sneller en beter inzicht hebt. In zowel wat je doet als wat je al kan en wat je nog moet leren. Daarmee weet je zo ook wanneer je ongeveer toe bent om examen te doen.

Verder worden de rijlessen voor het schakelen in een Renault Clio gegeven. En daarnaast worden de automaat lessen in de Renault Zoë gegeven.  Daarbij bieden we je een prettige als leerzame en veilige omgeving aan. Maar ook als er vragen over de theorie zijn. Ook dan geven we je weer graag extra uitleg daarover.

Over ons | Al met al zijn wij ook nog lang niet uitgeleerd.

Omdat wij steeds opzoek blijven naar verbetering en relevantie, zijn we dus erg benieuwd naar jou ideeën. Daarom, mis je iets of heb je vragen over ons? Of heb je een idee om onze school of site beter als vollediger te maken? Aarzel dan ook niet en deel ze met ons! Dat kan dan via het contact formulier of  06 108 18 806 of via de mail dat kan ook. Wij kijken dan erg uit naar jou reactie!!

De rijopleiding

Over ons | Hoe ziet de rijopleiding er dan uit? | bij Rijschool Keller.

Als je bij ons gaat lessen dan mag je een goede opleiding verwachten. Je wordt dan opgeleid door een enthousiaste maar ook relaxte en deskundige instructeur. De rijlessen worden zoals gezegd gegeven in een Renault Clio als de Renault Zoë met de meest gangbare opties.

Indien je hebt besloten een proefles te nemen bij ons, dan zal de instructeur er op het afgesproken tijdstip zijn. In de meeste gevallen kun je dan ook al gelijk achter het stuur gaan zitten, om aan je eerste les te beginnen. Maar als de veiligheid daarom vraagt, dan zal de instructeur eerst zelf naar een rustige plek gaan rijden. Zodat je daarna veilig kunt beginnen aan je eerste rijles. Bij deze eerste proefles kun je daarmee ook gelijk kennis maken met je instructeur. Maar ook zullen we dan je wensen en mogelijk heden bespreken. Zoals hoe vaak er is de week gelest kan worden. Intussen kunt je ook alvast wennen aan de auto. En een idee krijgen van de les methode.

Als advies geven we om 1,5 uur per keer te gaan lessen. Omdat rijden naar de beste oefen plek wat tijd kan vergen. Daarmee wordt dus tijd bespaart anderzijds, heeft lager rijden ook weinig zin omdat je dan minder scherp wordt. Hoewel aan het einde van de opleiding één uur wel volstaat.

De lesmethode

Over ons | Hoe ziet de lesmethode er dan uit? | Rijschool Keller

De lesmethode van ons ziet er als volgt uit.

Als eerste worden de lessen gegeven volgens de rij procedure B. (handboek auto instructeur) Samengevat beschrijft deze het gewenste rijgedrag van de automobilist. Wat er beschreven staat is de juiste toepassing van de verkeersregels ook het defensief en sociaal rijgedrag. Maar ook het nieuwe rijden komt dan aan bot.

Om het juiste rijgedrag goed aan te leren, zullen we alle lessen stap voor stap geven. Alle stappen kun je dan ook weer terug vinden op je leskaart. Dit zorgt er dan weer voor dat de instructeur in één keer al je vorderingen kan bekijken. Ook krijgt je zelf een goed beeld van wat je al hebt geleerd en wat je nog moet leren. Zo kun je jezelf goed voorbereiden op de volgende les en geeft het gelijk een idee hoelang de opleiding ongeveer nog kan gaan duren.

De rijopleiding bestaat uit 4 modules.

Module 1 de voertuig bediening en controle.
Module 2 de eenvoudige verkeerssituaties.
Module 3 de complexe verkeerssituaties.
Module 4 het verantwoord gedrag.

Elke instructie van de module heeft 3 faces.

Fase 1
je instructeur is je motivator en demonstrateur. Hier geeft hij je een huiswerk opdracht, motiveert en demonstreert en vertelt hij hoe je het uit moet voeren.

Fase 2
je instructeur is je begeleider. Hier doe je de oefening met beperkte hulp, dan vrijwel zonder hulp, en als laatste zelfstandig.

Fase 3
je instructeur is je coach. Hier helpt de instructeur je te ontdekken wat je kan verbeteren en zelfstandig oplossingen te vinden.

Tussentijdse Toets
Die kun je het beste doen op ongeveer 2/3 van de rijopleiding. Voor meer info zie dan de Tussentijdse Toets.

Hoe bespaar je lestijd en dus ook je eigen geld!!

Zorg dat je de theorie al snel goed in je hoofd hebt zitten. Want wat je al weet, dat hoeven we je niet meer te leren.
Zo bouwen wij namelijk ook onze lessen op! Alles wat we al behandeld hebben daar hoeven we je natuurlijk niet verder meer mee te vermoeien.

Begin dus gelijk met het leren van de THEORIE!! Want daarmee heb je echt voordeel tijdens de rijlessen!!