De gezondheidsverklaring

CBR Gezondheidsverklaring


Wat kan je verwachten van de Gezondheidsverklaring bij het CBR voor de Rijgeschiktheid. Verder vind je hier voor ook de link naar het CBR.

CBR gezondheidsverklaring indienen

Veilig het autorijbewijs halen, daarvoor moet je gezond genoeg zijn. Het gaat ten slotte om jou eigen veiligheid, en dat van anderen. Voordat het examen gedaan kan worden, moet eerst een gezondheidsverklaring ingediend worden. Dat je gezond genoeg bent om een motorvoertuig te kunnen als te mogen besturen.

Aangezien de rijschool de gezondheidsverklaring niet meer voor jou kan indienen. Moet je dit dus zelf indienen bij het CBR. En de kosten hebben we daarom dus niet meer in de pakketten opgenomen. Let op; om een gezondheidsverklaring in te kunnen vullen (bij het CBR) heb je eerst DigiD nodig.

Gezondheidsvragen van het CBR

Dit zijn de vragen van de gezondheidsverklaring die je dan van het CBR kan verwachten.

  1. Heb je last van of last gehad van epileptische aanvallen, flauwvallen, aanvallen van abnormale slaperigheid overdag of andere bewustzijnsstoornissen?
  2. Heb je last van of last gehad van evenwichtsstoornissen of ernstige duizelingen?
  3. Ben je onder behandeling of onder behandeling geweest voor een psychiatrische stoornis, een hersenziekte –zoals een beroerte– of een ziekte van het zenuwstelsel?
  4. Maak je misbruik van of heb je misbruik gemaakt van alcohol, geneesmiddelen, drugs of andere geestverruimende of bedwelmende middelen of ben je daarvoor ooit medisch onderzocht of onder behandeling geweest?
  5. Wordt of werd je behandeld voor inwendige ziekten als suikerziekte, hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, nierziekte of longziekte? Of heb je een hart- of vaatoperatie ondergaan?
  6. Kun je een arm, hand of je vingers niet of slechts beperkt gebruiken?
  7. Kun je een been of voet niet of slechts beperkt gebruiken?
  8. Zie je minder goed met één of beide ogen, zelfs als je gebruik maakt van een bril of contactlenzen? Wordt of werd je behandeld door een oogarts? Of heb je een oogoperatie of een laserbehandeling van de ogen ondergaan?
  9. Gebruik je medicijnen die volgens de bijsluiter de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, zoals slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, antidepressieve middelen, antipsychotische middelen of opwekmiddelen?
  10. Heb je nog andere aandoeningen, ziekten of functiebeperkingen die het besturen van motorrijtuigen moeilijker maken?

Als je één van de bovenstaande vragen van de gezondheidsverklaring nu met `Ja` moet beantwoorden, dan moet je een nieuwe CBR gezondheidsverklaring invullen.