Rijles tips & handige links

Rijles tips & handige links


Rijles tips & handige links, door middel van deze pagina willen wij je van alle benodigde informatie voorzien. Met de bedoeling om je zo goed en zo duidelijk mogelijk informatie te geven over rijles, examens en het autorijbewijs. Wanneer je bijvoorbeeld iets moet aanvragen of wanneer je iets kan verwachten. 

Het CBR formulier ‘Zelfreflectie’.

Wanneer je een CBR praktijk examen of toets wilt gaan doen. Dan moet je daarvoor nog wel eerst de zelfreflectie doen. Een reflectie over je zelf dus. Er word zo van je gevraagd om goed over je zelf na te gaan denken. Want als je weet waar het nog beter zou kunnen, dan kun je daar dus nog wat mee doen. Het CBR zelfreflectie formulier moet je dan wel van tevoren ingevuld hebben en meenemen naar het CBR. Na het CBR praktijk examen of toets bespreek je dit formulier met je CBR examinator.

Rijles in automaat & Schakel

Bij wie ga jij rijles nemen? Opzoek naar een goede rijschool of benieuwd of het prettig rijlessen is bij Rijschool Keller? Dan adviseren wij je, om bij ons een proefles te nemen! Tijdens de proefles kunnen wij ook een goed beeld krijgen van de rijvaardigheid, aanleg en inzicht. Waarop wij dan een deskundig advies kunnen geven. Welk pakket het beste aansluit en waar je het meeste slagingskans bij hebt. Schrijf je in, om al snel een proefles te doen.

DigiD

Gesteld dat je bij ons voor het eerst begint met je rijles. Begin dan in de eerste plaats gelijk met regelen van je DigiD, en je gezondheidsverklaring bij het CBR. En in de tweede plaats het machtigen van de rijschool.

Je DigiD heb je nodig om zaken te regelen bij het CBR. Aanvragen duurt al met al 5 werkdagen voor je het kan gebruiken. Zorg er dus gelijk voor dat je DigiD hebt nog voor je eerste rijles het liefste!

Rijles doorklik links

Tips om te slagen voor je rijexamen

Waar kun je de rijlessen volgen bij Rijschool Keller

Rijles kun je volgen in de buurt van:

Krommenie
Assendelft
Westzaan
Zaandijk
Zaandam
Koog aan de Zaan
Wormer
Wormerveer
Oostzaan
Purmerend
Amsterdam Noord
Zwaag
Blokker
Rijp
Beemster
Purmerend
Oosthuizen
WestFriesland
Zaanstad
Waterland
Ilpendam
Berkhout
Medenblik
Enkhuizen
Wognum
Opmeer
Spanbroek
Volendam
Edam
Monnikendam

 

CBR theorie examens Alkmaar,Amsterdam,Hoorn,Haarlem

De CBR theorie examen Centra’s waar de theorie examens gedaan kunnen worden in de buurt bij Rijschool Keller zijn. Alkmaar, Amsterdam, Hoorn, Haarlem

CBR praktijk examens Zaandam, Alkmaar, Hoorn, Amsterdam

De CBR praktijk examens van Rijschool Keller worden gedaan in.  Zaandam, Alkmaar, Hoorn, Amsterdam

Rijbewijs aanvragen bij je gemeente

Wanneer je geslaagd bent voor jou praktijk examen.

Vraag dan het rijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Ga naar de website van jou gemeente om ten eerste de openingstijden te bekijken. En ten tweede let wel op ze werken steeds meer op afspraak! Nadat het aanvragen is gedaan, duurt het vijf werkdagen voor je het kan ophalen. Zorg ervoor dat je het wel tijdig aanvraagt. De Verklaring van rijvaardigheid is drie jaar geldig. Na drie jaar verloopt de geldigheid van deze verklaring die het CBR toekent als je slaagt voor het CBR praktijk examen. Bedenk daarbij dat de Verklaring van geschiktheid, die je ook nodig hebt voor het aanvragen, slechts één jaar geldig is!!

Nadat je geslaagd bent op je 17e jaar. Dan mag je tot je 18e verjaardag alleen auto rijden met een coach naast je. Dat kan bijvoorbeeld jouw vader of moeder zijn. Hiervoor heb je dan wel een begeleiders pas nodig. Als je meer wilt weten over 2 To Drive klik dan hier op de link.

Wat moet ik daarvoor dan meenemen?

  • Ten eerste een pasfoto die aan de eisen voldoet!!
  • Net als een geldige ID kaart of paspoort.
  • En ten slotte ook een betaalmiddel voor de kosten.

Ten slotte hebben we hier nog linken naar de gemeentes.

zaanstad hoorn amsterdam

Autisme, ADHD en Rijles

Heb je autisme of ADHD en wil je rijlessen gaan volgen, kies dan voor ook voor Rijschool Keller. Wij zijn namelijk gecertificeerd door ”Rijles-en-Autisme.nl”  dat een onderdeel is van Spectrum Brabant.

Mensen met Autisme, ADHD of verwante problemen zijn vaak even capabel als ieder ander om auto te rijden. Maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen!