Aanhangwagen

Maximum snelheid aanhanger en gewichten


Kortom alles over aanhangwagen trekken, welk rijbewijs nodig is. En anderzijds wat is de toegestane maximale massa en maximum snelheid aanhanger.

Rijbewijs afhankelijk van toegestane maximale massa.

Welk rijbewijs u moet hebben voor uw aanhanger, caravan of oplegger hangt af van de toegestane maximale massa. Dit is het lege gewicht plus het maximale laad vermogen. Een aanhanger kan bijvoorbeeld een toegestane maximale massa van 750 kilo hebben. Als de aanhanger zelf 150 kilo weegt (lege gewicht), dan mag er nog 600 kilo aan lading bij (laad vermogen). Het gaat dus niet om het daadwerkelijke gewicht.

Maximum snelheid aanhanger

Deze vind u onderaan de pagina.

Indien u rijbewijs B heeft (auto rijbewijs).

Dan mag u dus met een motor voertuig:

  1. een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo. (lege gewicht + laad vermogen);
  2. een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo. Als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laad vermogen) uitkomen.
Gewicht auto(lege gewicht + laad vermogen)Gewicht aanhanger(lege gewicht + laad vermogen)Tot maximaalBenodigd rijbewijs
3.400750max.3500+max.750 AanhangerRijbewijs B
2.000850max. trein gewicht 3500Rijbewijs B

Aanhanger trekken met rijbewijs B+ (code 96)

Indien u rijbewijs B+ (code 96) heeft dan mag u met een motor voertuig:

  • iedere aanhanger trekken als het gewicht van de auto en aanhanger samen niet meer is dan 4.250 kg (lege gewicht + laad vermogen).
Gewicht auto(lege gewicht + laad vermogen)Gewicht aanhanger(lege gewicht + laad vermogen)Tot maximaalBenodigd rijbewijs
2.5001400max. trein gewicht 4250Rijbewijs B+

Aanhanger trekken met rijbewijs BE

Indien u het rijbewijs BE heeft dan mag u met een motor voertuig:

  1. een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laad vermogen);
  2. onder bepaalde voorwaarden een aanhanger of oplegger gebruiken waarvan het gewicht meer is dan 3.500 kg.

Let op: De regels voor rijbewijs BE zijn op 19 januari 2013 veranderd. Heeft u het rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013? Dan gelden voor u andere regels. U mag iedere aanhanger of oplegger gebruiken. Er is geen grens aan het lege gewicht + laad vermogen. Let wel op de maximale trekhaak last. Dit moet groter zijn dan het daadwerkelijke gewicht van de aanhanger. De maximale trekhaak last staat vermeld in het kenteken bewijs of instructie boekje van de auto. Of op de website van de RDW bij de voertuig gegevens.

Gewicht auto(lege gewicht + laad vermogen)Gewicht aanhanger(lege gewicht + laad vermogen)Tot maximaalBenodigd rijbewijs
2.4002000Aanhanger van max 3500Rijbewijs BE
3.0004000Aanhanger van meer dan 3500 onder bepaalde voorwaardenRijbewijs BE (gehaald voor 19 januari 2013). Anders rijbewijs C1E of CE

Let op!! Bovenstaande geldt alleen voor het rijbewijs of u het achter uw motor voertuig mag trekken! Verder moet het ook mogen volgens het kenteken. Hieronder vind u een link naar het RDW.

Als u uw kenteken invoert op de website van het RDW, dan ziet u:

Welk gewicht uw auto mag trekken (daadwerkelijk gewicht);
wat het lege gewicht + laat vermogen van uw auto is

fietsen drager is geen aanhangwagen

Een fietsen drager is geen aanhangwagen. Vervoert u een andere lading dan fietsen op een fietsen drager? Dan gelden de algemene regels voor het vervoer van goederen aan de achterzijde van een voertuig.

Maximum snelheid aanhanger.

Voor zover niet een lagere maximum snelheid geldt, gelden voor de volgende voertuigen de volgende bijzondere maximum snelheden:

  • landbouw- of bosbouw trekkers en motor voertuigen met beperkte snelheid, als bedoeld in artikel 1.1 van de Regeling voertuigen, al dan niet met aanhangwagen, 25 km per uur;
  • personen auto’s, bestel auto’s, motor fietsen, driewielige motor voertuigen en T.100 bussen, die een aanhangwagen met een toegestane maximum massa van niet meer dan 3500 kg voortbewegen, 90 km per uur;
  • andere dan de genoemde motor voertuigen met aanhangwagen 80 km per uur.

Als er voor zover niet een lagere maximum snelheid geldt. Dan gelden er voor de motor voertuigen, uitgaande van rijbewijs B 90 km per uur.

Rijschool Vergelijken Zaandam,Assendelft,Purmerend,Krommenie

Rijschool Vergelijken voor  de beste en goedkope prijs voor u auto rijlessen. Dan is rijschool Keller iets voor u! De rijschool voor Zaandam,Assendelft,Purmerend,Krommenie,Zaandijk,Westzaan,Oostzaan,Wormer,Wormerveer,Koog aan de Zaan,Haarlem,Alkmaar,Amsterdam.

Rijschool Vergelijken Zaandijk,Westzaan,Oostzaan,Wormer,Wormerveer,Koog aan de Zaan,Haarlem,Alkmaar,Amsterdam.

Rijschool Vergelijken Zaandam

Rijschool Vergelijken voor  de beste en goedkope prijs voor u auto rijlessen. Dan is rijschool Keller iets voor u! De rijschool voor Zaandam.

Rijschool Vergelijken Zaandijk

Rijschool Vergelijken voor  de beste en goedkope prijs voor u auto rijlessen. Dan is rijschool Keller iets voor u! De rijschool voor Zaandijk

Rijschool Vergelijken Krommenie

Rijschool Vergelijken voor  de beste en goedkope prijs voor u auto rijlessen. Dan is rijschool Keller iets voor u! De rijschool voor Krommenie

Rijschool Vergelijken Wormer

Rijschool Vergelijken voor  de beste en goedkope prijs voor u auto rijlessen. Dan is rijschool Keller iets voor u! De rijschool voor Wormer.

Rijschool Vergelijken Assendelft

Rijschool Vergelijken voor  de beste en goedkope prijs voor u auto rijlessen. Dan is rijschool Keller iets voor u! De rijschool voor Assendelft.

Rijschool Vergelijken Wormerveer

Rijschool Vergelijken voor  de beste en goedkope prijs voor u auto rijlessen. Dan is rijschool Keller iets voor u! De rijschool voor Wormerveer.

Rijschool Vergelijken Purmerend

Rijschool Vergelijken voor  de beste en goedkope prijs voor u auto rijlessen. Dan is rijschool Keller iets voor u! De rijschool voor Purmerend.

Rijles-pakketten | Goedkope Rijles | Autorijlessen | Rijschool Keller

Duurzaam uw auto rijbewijs halen maar ook voor een goede prijs daar staan wij voor! Zo hebben wij dus ook de goedkope rijschool Rijles-pakketten

Losse Rijles | Autorijlessen | Rijschool Keller

We adviseren om anderhalf uur per keer te rijden daarmee worden de lessen efficiënter. Omdat rijden naar oefen plekken ook tijd kost en dus ook geld.

Rijles | Autorijlessen | Rijschool Keller | gezondheids-verklaring

CBR gezondheids-verklaring voorheen de CBR Eigen Verklaring

Veilig het auto rijbewijs halen, daarvoor moet u gezond genoeg zijn. Het gaat ten slotte om u eigen veiligheid, en dat van anderen. Voordat het CBR praktijk examen gedaan kan worden, moet eerst een gezondheids-verklaring ingediend worden bij het CBR. Dat u gezond genoeg bent om een motor voertuig te kunnen als te mogen besturen.

Aangezien de rijschool de gezondheids-verklaring niet meer voor u kan indienen. Moet u dit dus zelf indienen bij het CBR. En de kosten hebben we daarom dus niet meer in de pakketten opgenomen. Let op; om een gezondheids-verklaring in te kunnen vullen (bij het CBR) heeft u eerst DigiD nodig. Zie hier meer info evenals de link…

CBR theorie examen | Rijles | Autorijlessen | Rijschool Keller

Heeft u alles goed geleerd, en dus de theorie al goed onder de knie? Dan is het tijd om het CBR theorie examen aan te vragen bij het CBR.

Het CBR theorie examen kunt u het beste zelf aanvragen. Waarom dan kunt u zelf een datum uitkiezen die u zelf goed uit komt. De kosten hebben we daarom dus ook niet meegenomen in de pakketten. Let op; om het CBR theorie examen te kunnen aanvragen (bij het CBR) heeft u eerst DigiD nodig. Klik hier voor meer info over de theorie

Het CBR theorie examen word niet in Zaandam afgenomen. wel in de steden, Amsterdam,Haarlem Alkmaar.

CBR tussentijdse-toets | Rijles | Autorijlessen | Rijschool Keller

Waarom u voor de CBR tussentijdse-toets zou kunnen kiezen? Dat hebben we hier al voor u samengevat.

-Al met al bent u al vertrouwder met het CBR. Evenals aan de eisen van het CBR examen. Waardoor er dan ook een Hogere slagingskans ontstaat bij het CBR praktijk examen.
-U kunt bovendien vrijstellingen verdienen, voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dus, dat de CBR examinator u hierop niet meer toetst. Dan wel alleen tijdens uw eerste CBR praktijk examen. U verdient dus echter de vrijstelling alleen, voor het eerst volgende CBR praktijk examen. Maar slaagt u niet, dan moet u dus wel weer de bijzondere verrichtingen doen bij uw CBR her examen. Klik hier voor meer info over de toets

Voordat u de CBR tussentijdse-toets kan doen moet u al in het bezit zijn van de CBR theorie. Dus let hier wel op dat u hem al op zak hebt!

Het CBR praktijk examen Zaandam,Alkmaar,Haarlem | Rijles | Autorijlessen | Rijschool Keller

Het CBR heeft verschillende examens, zo kunt u het reguleren CBR praktijk examendoen. Maar vind u het bijvoorbeeld, heel spannend om examen te doen? Dan kunt u ook een CBR faalangst examen doen. Klik hier voor meer info over de praktijk examens

*Bij een CBR faalangst examen, is er een CBR examinator die getraind is in het begeleiden van mensen met faalangst. Maar ook is er meer tijd om u op het gemak te stellen tijdens de rit. Daarnaast kunt u ook om een time out vragen tijdens de rit.

machtigen | Rijles | Autorijlessen | Rijschool Keller

Hier kunt u ons machtigen als u bij ons komt lessen in Zaandam.

De rijschool kan als enige dan ook, uw CBR praktijk examen aanvragen. In de eerste plaats moet u ons dan wel eerst uw akkoord geven. Door ons dan te machtigen, geeft u ons dus dan ook akkoord. U hebt eerst wel een nummer nodig om dit dan te doen, van ons is dit. Nr 1966n3. Zie hier meer info evenals de link…

Auto rijbewijs halen | Rijles | Autorijlessen | Rijschool Keller

U auto rijbewijs halen, maar vanaf wanneer dan?

Ten eerste als u 16 jaar bent dan mag u beginnen met u CBR theorie examen. Als u 16,5 jaar bent dan mag u al beginnen met rijlessen en de CBR tussentijdse-toets. Nadat u 17 jaar geworden bent dan mag u het CBR praktijk examen gaan doen. Indien u het rijbewijs heeft gehaald, dan mag u tot uw 18e jaar samen met uw coach rijden. Hoewel je in het buitenland niet mag rijden. Klik hier wanneer u nog geen 18 bent of er meer over wilt weten.

Gratis proef-les | Rijles | Autorijlessen | Rijschool Keller

Zo ziet de proef-les eruit bij ons.

Bij wie gaat u uw auto rijbewijs halen? De beste rijschool kiezen is immers niet het meest makkelijke. Daarom bieden we u een gratis proef-les aan. Zodat u kan ervaren hoe het is, om bij ons rijlessen te krijgen. Verder krijgt u een goed beeld van hoe wij werken, en wat u allemaal kan verwachten van ons. Anderzijds of u zich ontspannen voelt, bij ons in de auto. Tijdens deze gratis proef-les kunnen wij ook een goed beeld krijgen van de rijvaardigheid, aanleg en inzicht. Waarop wij dan een deskundig advies kunnen geven. Welk pakket het beste aansluit en waar u het meeste slagingskans bij heeft. Schrijf u nu in en ervaar de rijlessen bij ons.

Rijles | Autorijlessen | Rijschool Keller | PROEF-LES in Zaandam

Als eerste rijdt u dan met de instructeur mee om naar een veilige oefenplek te gaan. Daar beginnen we dan met u de juiste zit en stuurhouding door te nemen. En geven we vervolgens uitleg over de spiegels. Daarna gaan we de stuur technieken leren, en in sommige gevallen geven we dan ook al uitleg over de pedalen.

Nadat er een proef les is gedaan, nemen we altijd nog even de tijd voor een evaluatie. Maar ook geven we u nog een les advies. Indien u geen gevolg wil na een gratis proef-les om wat voor reden dan ook. Ook dan zit u nergens aan vast.

Mocht u daartoe dan besluiten, om bij ons een gratis proef-les te nemen. Dan kunt u contact opnemen om in de eerste plaats een afspraak te maken. U kunt dit zowel via het contact formulier doen, als door te bellen of door middel van een mail. Binnen 24 uur krijgt u dan reactie van ons.

Maximum snelheid aanhanger en gewicht

Hier vind u de maximum snelheid aanhanger en de gewichten

Rijles | Autorijlessen | Rijschool ervaring in de buurt van Zaandam,Krommenie,Assendelft,Westzaan,Wormer,Wormerveer,Zaandijk,Koog aan de Zaan,Oostzaan,Amsterdam,Haarlem,Alkmaar,Uitgeest

Rijschool ervaring autorijlessen

Rijschool ervaring autorijlessen in de buurt van Zaandam,Krommenie,Assendelft,Westzaan,Wormer,Wormerveer,Zaandijk,Koog aan de Zaan,Oostzaan,Amsterdam,Haarlem,Alkmaar,Uitgeest

De plaatsen waar rijschool keller de meeste rijschool ervaring heeft met autorijlessen. De volgende Plaatsen waar wij veel ervaring hebben zijn. Zaandam,Krommenie,Assendelft,Westzaan,Wormer,Wormerveer,Zaandijk,Koog aan de Zaan,Oostzaan.