informatie en links

Rijles rijbewijs B | Informatie tijdlijn


Door middel van de informatie tijdlijn, willen wij je van alle benodigde informatie voorzien voor de rijles rijbewijs B. Met de bedoeling om je zo goed en zo duidelijk mogelijk informatie te geven over het autorijlessen. Wanneer je bijvoorbeeld iets moet aanvragen of wanneer je iets kan verwachten. Hierbij vindt je verder dan ook handige links om meer over het onderwerp te weten te komen. De informatie tijdlijn is dus ook goed te gebruiken als checklist.

Eerste rijles

Gesteld dat je bij ons voor het eerst begint met rijlessen. Begin dan in de eerste plaats gelijk met regelen van je DigiD, en je gezondheids-verklaring bij het CBR. En in de tweede plaats het machtigen van de rijschool.

DigiD

Je DigiD heb je nodig om zaken te regelen bij het CBR. Aanvragen duurt al met al 5 werkdagen voor je het kan gebruiken. Zorg er dus gelijk voor dat je DigiD hebt!

Gezondheids-verklaring

Veilig auto rijden daarvoor moet je gezond genoeg zijn. Het gaat ten slotte om je eigen veiligheid, en dat van anderen. Voordat het CBR praktijk examen gedaan kan worden, moet eerst een CBR gezondheids-verklaring ingediend worden bij het CBR. Dat je gezond genoeg bent om een motor voertuig te kunnen als te mogen besturen.

Rijschool machtigen

De rijschool kan als enige dan ook, je CBR Tussentijdse toets en het CBR praktijk examen voor je aanvragen. Zorg er dan voor dat je de rijschool op tijd gaat machtigen.

CBR theorie examen

Begin gelijk met het leren van de theorie. Want zonder de uitslag ”geslaagd” voor je theorie kan je geen tussentijdse toets of praktijk examen doen.
Het CBR theorie examen mag je doen, als je 16 jaar of ouder bent.

CBR tussentijdse toets | CBR praktijk examen

Wat je mee moet nemen naar het CBR praktijk examen of de CBR tussentijdse toets?

Je geldige identiteits bewijs, zonder ID kaart of paspoort kun je geen CBR praktijk examen of toets doen.
De officiële uitnodiging voor je CBR praktijk examen of toets. Hierop staan ook de uitzonderingen genoemd voor de benodigde documenten.
Het CBR formulier ‘Zelfreflectie’.

Wat bijvoorbeeld ook handig is.

Zorg dat je tijdens het rijlessen, goede schoenen draagt zoals gymschoenen. Zorg dat je een (zonne)bril bij je hebt, zodat je alles goed kan zien tijdens het rijden.

Het CBR formulier ‘Zelfreflectie’.

Wanneer je een CBR praktijk examen of toets wilt gaan doen. Dan moet je daarvoor nog wel eerst de zelfreflectie doen. Een reflectie over je zelf dus. Er word zo van je gevraagd om goed over je zelf na te gaan denken. Want als je weet waar het nog beter zou kunnen, dan kun je daar dus nog wat mee doen. Het CBR zelfreflectie formulier moet je dan wel van tevoren ingevuld hebben en meenemen naar het CBR. Na het CBR praktijk examen of toets bespreek je dit formulier met je CBR examinator.

De CBR tussentijdse toets

De CBR tussentijdse toets doe je ongeveer op 2/3 van je opleiding. Om de CBR tussentijdse toets te mogen doen moet je 16,5 jaar of ouder zijn.

Het CBR praktijk examen

Het CBR praktijk examen doe je als je veilig en zelfstandig aan het verkeer kan deelnemen. Om de CBR praktijk examen te mogen doen moet je 17 jaar of ouder zijn.

Ben je geslaagd voor het Rijbewijs B?

Wanneer je bent geslaagd voor het Rijbewijs B, dan kun je meestal na 2 a 3 uur al je rijbewijs gaan aanvragen bij je gemeente waar je woont.

Rijbewijs

Hier vind u zowel, bij welke leeftijd het rijbewijs verlengt kan als moet worden. Maar ook vind u hier hoelang deze dan nog geldig is. En verder wat u er dan voor moet doen. En zo weet u dus ook wat u dan kan verwachten.

Wil je het rijbewijs aanvragen of verlengen, neem dan het volgende mee.

Ten eerste een pasfoto die aan de eisen voldoet!!
Ten tweede een geldige ID kaart of paspoort.
En ten slotte ook een betaalmiddel voor de kosten.

Aanhangwagen

Alles over het aanhangwagen trekken, welk rijbewijs nodig is. En anderzijds wat de toegestane maximale massa en maximum snelheid is met de aanhanger. We hebben een tabel ter illustratie gemaakt. Om u dan weer te laten zien, wat u dan achter de auto aan mag hebben qua ‘rijbewijs’. Maar ook hebben we de gewichten net als de snelheid er dan weer bij gezet.

Verder gaat onze dank uit naar michel-ink.com


Neemt u ook snel eens een kijkje op de site van onze partner. Want bij deze willen we michel-ink.com dan ook bedanken.
Voor de hulp van het veel beter vindbaar maken van onze site!

Als je nou toch nog een vraag hebt of is er iets nog niet helemaal helder. Dan kun je ook even contact met ons opnemen. We staan je dan ook weer graag goed te woord. We zijn te bereiken, door zowel te bellen als via de mail. Maar dat kan je ook doen door het contact formulier in te vullen. Wij doen dan ook weer ons best om op je vraag zo goed en zo spoedig mogelijk, te reageren.

Rijles rijbewijs B, Zaandam,Amsterdam,Purmerend,Alkmaar,Haarlem,Zaandijk,Koog aan de Zaan,Westzaan,Oostzaan,Wormer,Wormerveer,Krommenie,Assendelft

Zoekt u de beste en goedkope rijschool voor u rijles rijbewijs B. Dan is rijschool Keller iets voor u! De rijschool voor rijles rijbewijs B,Zaandam,Amsterdam,Purmerend,Alkmaar,Haarlem,Zaandijk,Koog aan de Zaan,Westzaan,Oostzaan,Wormer,Wormerveer,Krommenie,Assendelft.

Losse rijlessen | rijles rijbewijs B

We adviseren om anderhalf uur per keer te rijden daarmee worden de rijles rijbewijs B efficiënter. Omdat rijden naar oefen plekken ook tijd kost en dus ook geld.

gezondheids-verklaring | rijles rijbewijs B

De CBR gezondheids-verklaring voorheen de CBR Eigen Verklaring

Veilig rijles rijbewijs B, daarvoor moet u gezond genoeg zijn. Het gaat ten slotte om u eigen veiligheid, en dat van anderen. Voordat het CBR praktijk examen gedaan kan worden, moet eerst een CBR gezondheids-verklaring ingediend worden bij het CBR. Dat u gezond genoeg bent om een motor voertuig te kunnen als te mogen besturen.

Aangezien de rijschool de CBR gezondheids-verklaring niet meer voor u kan indienen. Moet u dit dus zelf indienen bij het CBR. En de kosten hebben we daarom dus niet meer in de pakketten opgenomen. Let op; om een gezondheids-verklaring in te kunnen vullen (bij het CBR) heeft u eerst DigiD nodig. Zie hier meer info evenals de link…

CBR theorie examen | rijles rijbewijs B

Heeft u alles goed geleerd, en dus de theorie al goed onder de knie? Dan is het tijd om het CBR theorie examen aan te vragen bij het CBR voor de rijles rijbewijs B.

Het CBR theorie examen kunt u het beste zelf aanvragen. Waarom dan kunt u zelf een datum uitkiezen die u zelf goed uit komt. De kosten hebben we daarom dus ook niet meegenomen in de pakketten. Let op; om het CBR theorie examen te kunnen aanvragen (bij het CBR) heeft u eerst DigiD nodig. Klik hier voor meer info over de theorie

Het CBR theorie examen word niet in Zaandam afgenomen. wel in de steden, Amsterdam,Haarlem Alkmaar.

CBR tussentijdse-toets | rijles rijbewijs B

Waarom u voor de CBR tussentijdse-toets zou kunnen kiezen? Dat hebben we hier al voor u samengevat.

-Al met al bent u al vertrouwder met het CBR. Evenals aan de eisen van het CBR examen. Waardoor er dan ook een Hogere slagingskans ontstaat bij het CBR praktijk examen.
-U kunt bovendien vrijstellingen verdienen, voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dus, dat de CBR examinator u hierop niet meer toetst. Dan wel alleen tijdens uw eerste CBR praktijk examen. U verdient dus echter de vrijstelling alleen, voor het eerst volgende CBR praktijk examen. Maar slaagt u niet, dan moet u dus wel weer de bijzondere verrichtingen doen bij uw CBR her examen. Klik hier voor meer info over de toets

Voordat u de CBR tussentijdse-toets kan doen moet u al in het bezit zijn van de CBR theorie. Dus let hier wel op dat u hem al op zak hebt!

Het CBR praktijk examen | rijles rijbewijs B

Het CBR heeft verschillende examens, zo kunt u het reguleren CBR praktijk examendoen. Maar vind u het bijvoorbeeld, heel spannend om examen te doen? Dan kunt u ook een CBR faalangst examen doen. Klik hier voor meer info over de praktijk examens

*Bij een CBR faalangst examen, is er een CBR examinator die getraind is in het begeleiden van mensen met faalangst. Maar ook is er meer tijd om u op het gemak te stellen tijdens de rit. Daarnaast kunt u ook om een time out vragen tijdens de rit.

machtigen | rijles rijbewijs B

Hier kunt u ons machtigen als u bij ons komt voor rijles rijbewijs B in Zaandam.

De rijschool kan als enige dan ook, uw CBR praktijk examen aanvragen. In de eerste plaats moet u ons dan wel eerst uw akkoord geven. Door ons dan te machtigen, geeft u ons dus dan ook akkoord. U hebt eerst wel een nummer nodig om dit dan te doen, van ons is dit. Nr 1966n3. Zie hier meer info evenals de link…

Auto rijles rijbewijs B halen in Zaandam

Auto rijles rijbewijs B, maar vanaf wanneer dan?

Ten eerste als u 16 jaar bent dan mag u beginnen met u CBR theorie examen. Als u 16,5 jaar bent dan mag u al beginnen met rijles rijbewijs B en de CBR tussentijdse-toets. Nadat u 17 jaar geworden bent dan mag u het CBR praktijk examen gaan doen. Indien u het rijbewijs heeft gehaald, dan mag u tot uw 18e jaar samen met uw coach rijden. Hoewel je in het buitenland niet mag rijden. Klik hier wanneer u nog geen 18 bent of er meer over wilt weten.

Gratis proef-les | rijles rijbewijs B in Zaandam

Zo ziet de proef-les rijles rijbewijs B eruit bij ons.

Bij wie gaat u uw auto rijbewijs halen? De beste rijschool kiezen voor rijles rijbewijs B is immers niet het meest makkelijke. Daarom bieden we u een gratis proef-les rijles rijbewijs B aan. Zodat u kan ervaren hoe het is, om bij ons rijles rijbewijs B te krijgen. Verder krijgt u een goed beeld van hoe wij werken, en wat u allemaal kan verwachten van ons. Anderzijds of u zich ontspannen voelt, bij ons in de auto. Tijdens deze gratis proef-les kunnen wij ook een goed beeld krijgen van de rijvaardigheid, aanleg en inzicht. Waarop wij dan een deskundig advies kunnen geven. Welk pakket het beste aansluit en waar u het meeste slagingskans bij heeft. Schrijf u nu in en ervaar de rijles rijbewijs B bij ons.

PROEF-LES | rijles rijbewijs B in Zaandam

Als eerste rijdt u dan met de instructeur mee om naar een veilige oefenplek te gaan. Daar beginnen we dan met u de juiste zit en stuurhouding door te nemen. En geven we vervolgens uitleg over de spiegels. Daarna gaan we de stuur technieken leren, en in sommige gevallen geven we dan ook al uitleg over de pedalen.

Nadat er een proef les rijles rijbewijs B is gedaan, nemen we altijd nog even de tijd voor een evaluatie. Maar ook geven we u nog een les advies. Indien u geen gevolg wil na een gratis proef-les rijles rijbewijs B om wat voor reden dan ook. Ook dan zit u nergens aan vast.

Mocht u daartoe dan besluiten, om bij ons een gratis proef-les rijles rijbewijs B te nemen. Dan kunt u contact opnemen om in de eerste plaats een afspraak te maken. U kunt dit zowel via het contact formulier doen, als door te bellen of door middel van een mail. Binnen 24 uur krijgt u dan reactie van ons.

Volgt u ons nu dan ook al online? Of deelt u ons met iemand die ook wel les zou willen.