Rijbewijs kopen

Rijbewijs kopen? Zo gepiept!

29-06-2018 | Rijbewijs kopen zonder rijlessen? Dat kan heel eenvoudig. Een namaak rijbewijs kopen kan kinderlijk eenvoudig via het internet. De stichting Chauffeurstoekomst, een belangenvereniging voor vrachtwagenchauffeurs, toonde aan hoe makkelijk het is om een rijbewijs te bestellen via het internet.

Wie wilt dat nou niet, je rijbewijs voor maar €80 euro! Via diverse websites kan je een nep rijbewijs kopen dat nauwelijks van echt is te onderscheiden. Stichting Chauffeurstoekomst toonde aan dat je maar een paar klikken verwijderd bent van het fel begeerde roze papiertje. Via een Poolse website kan je al een rijbewijs kopen voor maar 350 Poolse zloty’s, omgerekend €80 euro. Zo kreeg Mark Rutte via EenVandaag een vervalst rijbewijs in handen.

De stichting Chauffeurstoekomst wijst erop dat het rijden met een vals rijbewijs levensgevaarlijke situaties kan opleveren. De VVD wilt graag opheldering van de minister.

Echt nep

Van de 25.000 documenten die jaarlijks worden gecontroleerd worden er ongeveer 50 tot 70 vervalsingen onderschept, aldus de RDW. De RDW heeft het document van Rutte onder de loep genomen. Het document licht niet op onder een UV-lamp, er is geen reliëf en geen doorkijkvenster wat blijkbaar wijst op een duidelijke vervalsing. De echtheidskenmerken zijn te vinden op de website van de RDW met tekst en uitleg.

Rijbewijs halen

Wie rondloopt met een vervalst document loopt het risico op twee maanden celstraf. Al met al ben je op den duur dus beter af met het halen van een echte rijbewijs. Wil je op een eerlijke manier je rijbewijs, met eerlijke en betrouwbare tarieven? Kijk dan nu verder op onze website en meldt je nu nog aan voor een gratis proefles bij Rijschool Keller!

Bron: EenVandaag

Comments are closed.